• 021-44455435
  • بخش فروش 09352256422

تعمیر اینورتر

تعمیر اینورتر

تعمیر دستگاه  اینورتر

این دستگاه‌ها که نقش آن‌ها معکوس کردن یا همان تبدیل برق است، اهمیت بالایی در صنعت دارد. متخصصان در ابتدا باید در مورد این وسیله اطلاعات کافی را به دست بیاورند، تا در صورت بروز خرابی به مشکل جدی برنخورند. اینورترها مدل‌های متفاوت و کاربرد مخصوص به خود را دارند. در ادامه قصد داریم توضیحات کافی و مناسب را در مورد این دستگاه به شما بدهیم و نکاتی در مورد تعمیر آن بیان کنیم. در ادامه همراه ماباشید.

اینورتر چیست؟

دستگاهی که در صنعت وظیفه تبدیل برق DC به AC را دارد، اینورتر نامیده می‌شود. این دستگاه که در دهه‌های اخیر ساخته شده است، به عنوان کشف مهمی شناخته می‌شود. این کار به کمک درایوها صورت می‌پذیرد. از جمله کاربردهای اینورتر می‌توان به اینورتر برق خودرو، اینورتر جوشکاری و اینورتر کنترل دور الکتروموتور و پمپ اشاره کرد. در خودرو این دستگاه برق 12 ولت را به برق شهری تبدیل می‌نماید. اینورتر در کنترل پمپ صنعتی و خانگی استفاده می‌شود. از جمله مهم‌ترین دلایل تبدیل DC به AC می‌توان به پایین‌تر بودن تلفات برق اشاره کرد.

کاربرد اینورتر

کاربرد اولیه این دستگاه در مصارف تجاری بود، ولی به مرور مصارف صنعتی نیز توسط این دستگاه رفع شدند. برای استفاده از برق باید ان را ذخیره نمود. نوع AC امکان دخیره سازی را ندارد و به همین دلیل برای ذخیره برق باید در ابتدا توسط دستگاه آن به AC تبدیل کرد. پس از این تبدیل سازی امکان ذخیره برق در در انواع باتری‌ها وجود دارد. درایوها نیز این وظیفه را به عهده دارند. ممکن است اینورتر را در هنگام خرید با درایور اشتباه بگیرید. اینورتر به عنوان وسیله‌ای پیشرفته‌تر از درایور شناخته می‌شود و به همین دلیل این اشتباه رایج رواج دارد.

نحوه کار اینورتر

ژنراتور دستگاهی چرخان است که وظیفه تبدیل انرژی مکانیکی را به انرژی الکتریکی دارد. این وسیله با پدیده طبیعی القای الکترومغناطیس این وظیفه را ایفا می‌کند. از جمله ژنراتورها می‌توان به دینام دوچرخه اشاره کرد. اجزای این وسیله یک سیم‌پیچ و آهنربایی چرخان است. در مقابل این وسیله، ترانسفورماتور جریان AC القایی را در سیم پیچ تولید می‌کند و این کار را به صورت پیوسته و دائم انجام می‌دهد. در ترانسفورماتور این کار به وسیله دو سیم‌پیچ انجام می‌پذیرد. اولین سیم‌پیچ به عنوان آهنربای دائم آن شناخته می‌شود. پس از عبور چریان AC نقش آهنربای الکتریکی را دارد و باعث به وجود آمدن جریان مغناطیسی می‌گردد. جهت جریان مانند جریان AC به صورت پیوسته عوض می‌شود. یکی از نقاط مثبت ترانسفورماتور ولتاژ قابل کنترل است.

تعمیر اینورتر

انواع مختلفی از اینورترها وجود دارد، اما ساختمان و نحوه کارکرد تمامی دستگاه‌ها یکسان است و در صورتی که نحوه تعمیر را بلد باشید، قادر به تعمیر تمامی اینورترها هستید. در بازار انواع اینورترهای اروپایی، کره‌ای، چینی و ایرانی وجود دارد. طول عمر دستگاه‌های اروپایی بالاتر است، اما در عوض دستگاه‌های ایرانی مقرون به صرفه هستند. اینورترهای آمریکایی نیز وجود دارند، اما با توجه به تحریم‌ها چند سالی است که ورود آن به کشور انجام نمی‌گیرد. یکی از رایج‌‌ترین مشکلات در اینورترها اتصال مستقیمVFDبه الکتروموتور است.
در صورتی که درایوها خاموش باشد، قسمتIGBT های بخش اینورتر و دیود/ تریستورهای بخش رکتیفایر بررسی می‌شود. در این مرحله باید مدارهای گیت تعمیر شوند. منبع تغذیه نیز مورد بررسی قرار می‌گیرد. در صورت روشن بودن درایوها هشدارها و علادم روی صفحه نمایشگر وجود دارد. اگر که خطای اینورتر پیوسته روشن باشد، یکی از رایج‌ترین خطاهای افزایش بار دستگاه است. در این حالت فن خنک کننده دستگاه نیز دچار اختلال می‌شود و به صورت دائم روشن خواهد بود. برای تعمیر اینورترها در ابتدا باید خطای آن را فهمید و سپس اقدام به تعمیر کرد.
در اینورتر چندین خطای رایج وجود دارد، که از میان آن‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:
توجه نکردن به تک یا 3 فاز بودن دستگاه، وصل کردن به برق اشتباه

خرابی در خازن‌ها

آسیب دیدن IGBT در اثر علل مختلف مانند حرارت بالا
خاموش شدن ناگهانی صفحه نمایش
خرابی و مشکل در فیوز برق ورودی
مشکلات در باتری

سخن پایانی

در این مطلب سعی داشتیم تا خلاصه‌ای از مطالب مورد نیاز از اینورتر را برای شما بیان کنیم. در صورت بروز خرابی در دستگاه، تعمیر دستگاه را برعهده متخصص آن بگذارید. مشکلات اینورترها در تعمیرگاه بررسی می‌شود. تعمیر اینورتر کاری تخصصی و سخت است که باید آن را به تکنسین مربوطه سپرد.

اشتراک گذاری این مقاله

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.